Weten wat je financiële mogelijkheden zijn in een verhitte huizenmarkt

Datum: 08 november 2021 · Categorie: Aankoop

In een hectische markt wil je als huizenzoeker goed voorbereid voor de dag komen. Zo help je voorkomen dat je keer op keer achter het net vist. Dat doe je bijvoorbeeld door een financieringsgesprek te voeren voorafgaand aan de huizenjacht.

Hoever reikt je financiële polsstok? Het antwoord op die vraag bepaalt mede het succes van je zoektocht naar een huis. Maar hiervoor moet je eerst twee andere vragen beantwoorden. Heb je op dit moment een koopwoning en, zo ja, hoeveel overwaarde kun je dan meenemen naar de volgende woning? En hoeveel kun je financieren via de hypotheek op je nieuwe woning?

Overwaarde meeverhuizen

Als Schreuder Makelaars kunnen we je daarbij helpen. Onze makelaars kunnen vrijblijvend een waardebepaling van je huidige woning uitvoeren. Ze doen dat op basis van gedegen lokale marktkennis en -ervaring. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke opbrengst van de woning en de overwaarde die je kunt meeverhuizen.

Bieden op een woning

En dan de hypotheeklening. Om slagvaardig te kunnen (onder)handelen, wil je ook weten hoeveel een geldverstrekker bereid is je te lenen. Belangrijk is dus om al in een vroeg stadium met een financieel adviseur om tafel te gaan. Op basis van de waardebepaling én de financiële check kan de aankoopmakelaar dan namens jou gaan bieden op een woning.

Wat kan ik maximaal lenen?

Dat is niet zomaar een woning, maar het huis waar jij gelukkig van wordt. Er staat dus heel wat op het spel. Ook op dit onderdeel kan Schreuder Makelaars je helpen. Voor een wat-kan-ik-maximaal-lenengesprek kun je namelijk terecht bij onze collega Folkert Voos, erkend financieel adviseur. Die geeft je vrijblijvend een helder inzicht in je financiële mogelijkheden.

Aan de hand van een indicatie/advies van Folkert bespreek je met een van de aankoopmakelaars de zoekopdracht. Welk prijskaartje mag er hangen aan jouw ideale huis? Je bent dan klaar om samen met de makelaar jouw woonwens te gaan waarmaken. En wanneer dat gedroomde huis eenmaal gevonden is, staat Folkert voor je klaar om de hypotheeklening verder voor je regelen. Maar dat is aan jou.

Op zoek naar de volgende woning, financieel advies nodig? Stuur even een berichtje.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur