Niet op de blaren zitten in een oververhitte huizenmarkt

Datum: 20 mei 2021 · Categorie: Aankoop

Je moet nú beslissen, wat doe je? Oh, je wilt eerst nog een bouwtechnische keuring laten uitvoeren? Next!

Eindelijk ben je dan die leuke koopwoning met bijzondere details tegengekomen. En wonder boven wonder heb je ook nog een tijdslot weten te bemachtigen. De volgende dag al kun je terecht voor een bezichtiging. Nee, je bent niet de eerste. Dat wil zeggen: nummer 1 heeft ongezien op de woning geboden, zegt de verkoopmakelaar.

Bij binnenkomst ben je direct gecharmeerd van wat je ziet. Een goed onderhouden woning met leuke plafondornamenten en glas-in-lood-deuren op de begane grond. Precies de sfeer die je zoekt. Ook op de verdieping zijn je eerste indrukken goed. Best wel ruime slaapkamers, moderne badkamer.

Maar dan valt je op dat sommige wanden niet helemaal egaal geschilderd zijn. Alsof bepaalde plekken recent nog met de roller zijn behandeld. Om vochtplekken als gevolg van een daklekkage weg te werken? De verkoopmakelaar zegt hierover niets te weten.

Ondertussen tikken de minuten weg. De tijd voor de bezichtiging is bijna om. Zo meteen zullen de volgende kijkers aanbellen. Je wilt verder met deze woning, maar geen kat in de zak kopen. Kon iemand met bouwtechnische kennis maar even het dak voor je inspecteren.

Tegelijkertijd weet je: mijn kansen op dit huis worden zeker niet groter met deze voorwaarde. Wat is wijsheid?

Verstandig is altijd om een eigen makelaar mee te nemen naar de bezichtiging. Op basis van zijn kennis en ervaring kan een aankoopmakelaar vaak snel een eerste inschatting maken. Niets aan de hand of nader onderzoek vereist? Zo behoedt hij je voor teleurstellingen en financiële tegenvallers. Juist in een tijd waarin bieden boven de vraagprijs eerder regel dan uitzondering is.

Aankoopmakelaar nodig met veel kennis van - bouwkundige - zaken? Stuur mij even een berichtje.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur