Verbod op asbestdaken gaat niet door!

Datum: 14 juni 2019 · Categorie: Aankoop

Goed nieuws voor de consument! Het voorstel wat vorig jaar bijna door de Tweede Kamer kwam, om alle asbestdaken te verbieden en te laten vervangen door huiseigenaren zelf is van de baan.

Een fijn bericht voor woningeigenaren, welke nu niet meer binnen korte tijd tegen (te) hoge kosten op zullen lopen. Dit wil niet zeggen dat het probleem is opgelost. Binnen Nederland ligt er alleen al aan dakbedekking ongeveer 80 miljoen vierkante meter asbest. Hiervan is door de jaren heen al zo’n 30 miljoen gesaneerd en dus veilig verwijderd.
Wij zijn het ermee eens dat er een oplossing moet komen voor de sanering van asbestdaken binnen Nederland, aangezien dit tot op de dag van vandaag nog steeds een groot risico vormt waardoor er asbestvezels in het milieu terecht kunnen komen. Wij zijn het niet eens met de hoge kosten die in rekening gebracht worden bij het verwijderen van asbest en vinden dat hier een betere regeling voor moet komen.
Tot die tijd adviseren wij u altijd goed te blijven kijken en genoeg onderzoek te doen voordat u een woning aankoopt, mocht u advies nodig hebben om goed voorbereid binnen de overspannen woningmarkt van Groningen geen overhaaste beslissingen te nemen, zien we u graag langskomen op ons kantoor.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur