Tevredenheid en teleurstelling op de Groningse huizenmarkt

Datum: 14 juli 2021 · Categorie: Verkoop

In een jaar tijd is de verkoopprijs van een gemiddelde koopwoning in Groningen gestegen met bijna 27 procent. Een toename die nog nooit eerder is vertoond. Een koopwoning in onze gemeente kostte in het tweede kwartaal van 2021 gemiddeld 334 duizend euro.

Kortste verkooptijd ooit

Gemiddeld duurt het nu 19 dagen voordat een te koop staande woning wordt verkocht; de kortste periode ooit. De huidige markt is natuurlijk een feest voor wie zijn huis wil verkopen. Vergelijk dat eens met de tijd van de financiële crisis van pakweg 10 jaar geleden. Ook de winnende koper is uiterst tevreden. In een oververhitte markt is hij of zij er – eindelijk! – in geslaagd de ideale woning te vinden. Tegelijk blijven talrijke gegadigden teleurgesteld achter. Zij visten achter het net, misschien wel voor de zoveelste keer.

Natuurlijk is het voor alle partijen – verkoper en kopers – belangrijk dat het bieden op een woning zo transparant mogelijk verloopt. Maar daarmee wordt het eigenlijke probleem – het enorme woningtekort – niet opgelost. Het massale overbieden heeft dan ook alles te maken met de oerwet van vraag en aanbod.

Kat in de zak voorkomen

Als huizenzoeker zonder eindeloos budget kun je je kansen vergroten. Dat begint met het inschakelen van een eigen makelaar. Een aankoopmakelaar hakt dagelijks met het bijltje en schiet daardoor niet snel in de stress. De makelaar weet wat een goed bod is, en kan zo voorkomen dat je veel te veel biedt. Op basis van zijn jarenlange ervaring en bouwkundige kennis heeft de makelaar bovendien een scherp oog voor eventuele gebreken aan de woning. Zo behoedt hij je voor de spreekwoordelijke kat in de zak plus bijbehorende financiële missers.

Aankoopmakelaar nodig met veel kennis van de huizenmarkt in Groningen en van bouwkundige zaken? Stuur dan even een berichtje.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur