Slim bezichtigen in tijden van corona

Datum: 24 februari 2021 · Categorie: Verkoop

Je huis op afstand openen voor geïnteresseerde kopers. Enkele jaren geleden is deze innovatie ontwikkeld voor de verkoop van leegstaande woningen. In de huidige coronacrisis is het soms ook het ei van Columbus voor koopwoningen die bewoond worden.

De hygiënerichtlijnen van het RIVM hebben vanzelfsprekend ook gevolgen voor het bezichtigen van koopwoningen. Het betekent in ieder geval 1,5 meter afstand houden en extra ontsmetten en reinigen van contactoppervlakken. Maar je kunt nog een stapje verder gaan: de aanwezigheid van verkopers en verkoopmakelaar zo veel mogelijk vermijden tijdens bezichtigingen.

Afstandsbediening

Als Schreuder Makelaars hebben we hiervoor sinds kort de juiste techniek en tools in huis. Stel je wilt je huis verkopen dat inmiddels niet meer bewoond is. Of je wilt met het oog op coronahygiëne een kijker alleen het huis laten bezichtigen. Wij kunnen dan het huis voorzien van verlichting, sloten en veiligheidscamera’s die op afstand bedienbaar zijn.

Veiligheid

Zo kunnen bezichtigingen veilig en zonder risico’s plaatsvinden voor beide partijen: koper en verkoper. Een kandidaat-koper kan zelfstandig het huis bezichtigen. De verkoper heeft de prettige zekerheid dat de makelaar op afstand een oogje in het zeil houdt. Deze oplossing is ook ideaal wanneer een gezamenlijke afspraak zich lastig laat inplannen.

Sleutelcode

Hoe gaat deze vorm van ‘slim bezichtigen’ in zijn werk? De klant krijgt een tijdelijke sleutelcode via zijn telefoon, en kan vervolgens binnen de afgesproken tijdsperiode zelf de deur ontsluiten. En wij ‘bewaken’ de bezichtiging op afstand. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat deze vorm van bezichtigen voor alle partijen naar tevredenheid werkt.

Ook je huis verkopen met behulp van slim bezichtigen? Stuur ons even een berichtje.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur