De prijsstijging in de stad was in 2019 twee keer zo groot als die in Amsterdam. Het betekent dat de ‘hoofdstad’ van het Noorden op dit moment een ware magneet is voor huizenzoekers. Wonen in Stad is hot.
Desondanks wisselden er het afgelopen jaar maar iets meer dan 600 huizen van eigenaar in stad-Groningen en omstreken. Kortom, schaarste. Het verklaart de bovengenoemde forse prijsstijging. De verkoopprijs van een gemiddeld appartement steeg zelfs met ruim 12 procent. Bij hoekwoningen was de prijsstijging in 2019 nog groter: 14 procent.
Om dit keer niet achter het net te vissen, weten veel huizenkopers van gekkigheid niet meer wat ze moeten bieden. Maar dat is niet zonder risico’s. Je loopt natuurlijk kans dat je gewoon te veel betaalt voor je nieuwe huis. Mijn gouden tip is daarom: laat je niet gek maken en schakel een aankoopmakelaar in. Een adviseur die zorgt voor rust en je tijdens elke stap goed kan adviseren.
Soms kan een iets hoger bod namelijk wel verantwoord zijn. Bijvoorbeeld als je een huis per se wilt hebben en zeker weet dat je er langere tijd wilt blijven wonen. Of als het huis in een opkomende buurt staat, waar de huizenprijzen nu nog enigszins ondergewaardeerd zijn. Op basis van zijn lokale marktkennis en harde data weet een aankoopmakelaar wanneer dat het geval is.
Een aankoopmakelaar bespaart je ook de stress van het bieden en onderhandelen. Hij hakt tenslotte dagelijks met het bijltje. Regelmatig weet hij al dat een huis te koop komt, voordat het op funda verschijnt. Een prettig bijkomend voordeel in een tijd van aanbodkrapte. Heb je een appartement in de stad op het oog? Belangrijk is dan om te weten of de Vereniging van Eigenaars (VvE) gezond is. Een goede aankoopmakelaar zoekt dit haarfijn voor je uit.
Aankoopmakelaar nodig? Stuur ons een berichtje