Doe het zelf? Doe het samen!

Datum: 12 februari 2019 · Categorie: Verkoop

In de stad Groningen is de vraag naar koophuizen groter dan het aanbod.
Logisch dat verkopers steeds vaker zelf op zoek gaan naar een koper. Of toch niet?

Vraag is of het verstandig is om op eigen houtje zaken te doen met een koper die je zelf hebt gevonden. Toegegeven, doe-het-zelven scheelt je een hoop gedoe en rompslomp. Denk aan het gesprek met de makelaar.

Of alle werkzaamheden rond de presentatie van je woning, van formulieren tot foto’s en funda-teksten. En natuurlijk de bezichtigingen, waarvoor je je huis moet opruimen en even elders moet verblijven. Je hebt maar één koper nodig, dus waarom al die mensen in je huis toelaten?

Toch is dit maar een kant van het verhaal. Er is een andere kant die je als verkoper veel tijd, stress en geld kan schelen. Ik doel op een compleet verkooptraject via een NVM-makelaar die dagelijks met het bijltje hakt. Allereerst: hoe weet je dat die ene koper die je zelf hebt gevonden wel de beste koper is? Degene je woning tegen de hoogste prijs en gunstigste voorwaarden wil kopen. Weet je zeker dat je die zo niet misloopt? Maar er is meer. Als verkoper heb je een wettelijke meldingsplicht voor bijzonderheden en eventuele tekortkomingen aan je woning. Een verkoopmakelaar neemt ook die plicht grotendeels van je over. Zo voorkom je financiële claims achteraf.

Toegegeven, soms kan er een goede reden zijn om de koop rechtstreeks tot stand te brengen. Bijvoorbeeld wanneer je wilt verkopen aan een familielid, vriend of goede bekende. In dat geval verzoek je de notaris om de koopovereenkomst op te maken. Je kunt de makelaar dan vragen om de woning te taxeren voor de financiering.

Maar verkoop je de woning aan een derde en wil je hoogste opbrengst en beste condities? Doe het dan samen met een ervaren NVM-makelaar die uitsluitend jouw belangen behartigt.

Wie eerst eens vrijblijvend met zo’n makelaar wil praten over de verkoopkansen van zijn woning, mag ons een berichtje sturen.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur