Is een nieuwbouwwoning iets voor mij?

Datum: 02 januari 2022 · Categorie: Nieuwbouw

Bestaande woning of nieuwbouwhuis? Voor die keuze sta je bij de zoektocht naar een huis. Beide hebben zo hun eigen voordelen en charmes. Alles nieuw, dus lekker onderhoudsarm. Of een huis met authentieke details, waar je wat meer omkijken naar hebt. In deze nieuwe blog lichten we de voordelen van nieuwbouw voor je uit.

Keuzevrijheid

Meepraten over het ontwerp, de indeling en de afwerking. Een nieuwbouwhuis biedt daartoe doorgaans volop mogelijkheden. Meestal kun je zelf de keuken, badkamer en vloer- en wandbekleding uitzoeken. Verder heb je vaak keuze uit een aantal meerwerkopties: een uitbouw, opbouw, erker of dakkapel. Het resultaat is een huis dat jou op het lijf is geschreven.

Meefinancieren

Natuurlijk hangt aan die keuzevrijheid ook een prijskaartje. Goed nieuws! Bij een nieuwbouwwoning mag je meerwerkopties tot 20 procent meefinancieren in je hypotheeklening. Gaat het om meerwerk dat het volume van je toekomstige huis vergroot – denk aan een uitbouw – dan kun je soms wel het volledige bedrag vanuit je hypotheeklening financieren. Je hebt dan dus nog 20 procent van de nieuwe vrij-op-naamprijs over voor woonwensen zoals ander sanitair of luxere tegels.

Energiezuinig

Doordat alles aan het huis nieuw en fris is, heb je voorlopig nauwelijks tot geen onderhoud. En mochten er in de eerste jaren bouwkundige gebreken aan het licht komen, dan kunnen die dankzij de garantieregeling voor nieuwbouw voor je opgelost worden. Dankzij strenge isolatienormen zijn nieuwe woningen steeds beter geïsoleerd. Dat betekent: een aangenaam binnenklimaat, standaard energielabel A én lage energielasten.

Als Schreuder Makelaars hebben we op dit moment twee nieuwbouwprojecten in verkoop. Het project Mussengang in de stad Groningen en het Arsenaal - Havenkwartier fase 5 in Blauwestad.

Is een duurzame en energiezuinige nieuwbouwwoning iets voor jou? Stuur even een berichtje.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur