Huizenmarkt krap, tijd krap?

Datum: 04 februari 2022

Meer kopers dan koopwoningen. Zo laat de huizenmarkt in Groningen en omgeving zich het beste typeren. Hoe maak je toch kans van slagen, zonder steken te laten vallen?

Stel, je ziet een interessant huis op funda. Op het eerste gezicht lijkt het helemaal te voldoen aan je woonwensen. Wat is dan je volgende stap? Natuurlijk, je vraagt een bezichtiging aan.

In deze tijd is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De verkoopmakelaar moet soms een selectie maken. De grote belangstelling voor koopwoningen én de coronamaatregelen dwingen hem of haar daar toe. Een huis mogen bezichtigen lijkt daarmee een gunst geworden.

En dan is de bezichtiging voorbij en je bent nog steeds enthousiast. Sterker: je bent ervan overtuigd dat deze woning je ideale volgende stap is. Snelheid is dan vaak geboden. De verkoper heeft de kopers namelijk voor het uitkiezen.

Ondertussen zit jij nog met een aantal belangrijke vragen. Is dit huis zijn geld écht waard? Kent de woning gebreken die je tijdens de bezichtiging misschien over het hoofd hebt gezien? (En die de verkoopmakelaar niet heeft genoemd.) Zitten er mogelijk juridische addertjes onder het gras? Of is het appartement dat je hebt bekeken wel onderdeel van een financieel gezonde Vereniging van Eigenaars?

Allemaal vragen die om een helder antwoord vragen. Maar de tijd is krap. Je moet nú beslissen of in ieder geval op zeer korte termijn. Op zo’n moment heb je behoefte aan een eigen adviseur. Een aankoopmakelaar die al je vragen snel kan beantwoorden. Iemand die ervoor zorgt dat je serieus kans maakt op de woning – maar geen kat in de zak koopt.

Aankoopmakelaar nodig, liefst al bij de eerste bezichtiging? Stuur even een berichtje.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur