Huis (ver)kopen in tijden van corona

Datum: 30 maart 2020

Als gevolg van het coronavirus zijn we meer dan ooit op huis aangewezen. Op een thuis dat geborgenheid biedt voor het hele huishouden. Dat zo nodig ruimte biedt om thuis te werken. 3 vragen en antwoorden over de woningmarkt in tijden van corona.

De ontwikkelingen rond wonen en de huizenmarkt staan nooit stil. Maar de omstandigheden zijn vanwege corona wel ingrijpend veranderd.

Een groot publieksevenement zoals de halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag is onlangs geannuleerd. En ook voor bezichtigingen van woningen gelden op dit moment nieuwe spelregels. Een actueel overzicht van alle voorzorgsmaatregelen vind je hier: www.nvm.nl/covid19

1. Ligt de huizenmarkt nu volledig plat?
Deze vraag krijgen de NVM-makelaars de laatste dagen vaak te horen. Wat we zien is dat bezichtigingen over het algemeen door gaan. Ook de verkoopcijfers laten nog geen grote schommelingen zien. Natuurlijk kan niemand voorspellen hoe de huizenmarkt zich nu verder gaat ontwikkelen.

2. Kelderen inmiddels de huizenprijzen?
Ook dat is op dit moment niet het geval. De schaarste aan koopwoningen is zo groot, dat de verkopers van nu nog geen genoegen nemen met lagere prijzen. Bovendien blijkt juist nu hoe ‘waardevol’ een huis is waar je - als dat nodig is - een groot deel van de dag comfortabel met z’n allen kunt verblijven.

3. Lukt het nog om op tijd een hypotheeklening te regelen?
Doordat ook hypotheekadviseurs en geldverstrekkers noodgedwongen thuis werken, duurt het soms wat langer om de hypotheekofferte rond te krijgen. Oplossing is om de termijn ‘onder voorbehoud van financiering’ op verzoek wat te verlengen. Je aankoopmakelaar kan ervoor zorgen dat zo’n verlengde termijn netjes in de voorlopige koopakte wordt opgenomen.

Heb je nog meer vragen over de verkoop van je woning of de aankoop van een andere woning in tijden van corona? Stuur mij dan even een berichtje.

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur