Nattigheid voelen

Datum: 25 augustus 2017 · Auteur: Harry Schreuder · Categorie: Aankoop

Met de aankoop van een huis is veel geld gemoeid. Heel belangrijk dus dat je van tevoren precies weet wat je koopt.

Vocht en ventilatie. Wanneer ik als aankoopmakelaar op pad ben, let ik altijd scherp op deze zaken. Is de beglazing beslagen met condens? Hangt er een bedompte lucht in huis? Laat het behang los of bladdert er verf af. Het kan allemaal wijzen op vocht- en ventilatieproblemen. Zeker als je ook nog schimmelplekken op de muur ziet.

Regelmatig zijn deze problemen niet direct zichtbaar of soms zelfs bewust gemaskeerd. Daarom inspecteer ik een woning altijd net wat langer dan op eerste gezicht nodig leek. Op zoek naar alle mogelijke lekkagesporen. Je komt vrijwel altijd wel wat tegen. Vraag is dan natuurlijk: wat is of was de oorzaak? Een scheef liggende dakpan of mankeert er bouwkundig iets aan het huis?

Ik wil een huis echt leren kennen en laat me niet met een kluitje in het riet sturen. Lekkagesporen? Je komt achter de oorzaak door goed te blijven kijken. Net zo lang tot alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Ondertussen blijf ik vragen stellen. Is de houten vloer geïsoleerd? Of bevindt zich in de kruipruimte onder de vloer een vochtregulator?

Kopers stellen die vasthoudendheid op prijs. Het biedt hen houvast. Bovendien help ik ze te voldoen aan hun wettelijke onderzoeksplicht. Daarmee voorkom je bovendien welles-nietes achteraf. En ja, zelfs bij nieuwbouwwoningen kom je soms lekkageproblemen tegen. Zo ontdekte ik laatst bij een pas opgeleverde woning dat de afvoer niet was aangesloten.

Aankoopmakelaar nodig die op tijd nattigheid voelt?

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur