Foute boel

Datum: 07 april 2017 · Auteur: Harry Schreuder · Categorie: Aankoop

Als makelaar moet je soms de boot pakken, om te voorkomen dat je opdrachtgever in de boot wordt genomen.

Iemand belde mij laatst. Of ik namens hem wilde onderhandelen over de aankoop van een huis op een van de Waddeneilanden. Het betreffende huis verkeerde in prima staat. Het dak was 6 jaar compleet vernieuwd, had de verkoopmakelaar gezegd.

Ik stelde voor de tijd te nemen voor een goede beoordeling van het huis. ‘Laten we samen naar het eiland gaan om het huis nog een keer grondig te bekijken,’ zei ik. Zo gezegd, zo gedaan. Voor de zekerheid nam ik de kleine ladder mee, die normaal altijd in de achterbak van mijn auto ligt. Je weet maar nooit.

Bij het huis aangekomen, ging ik eerst het dak inspecteren. Kennelijk heb ik een goede neus voor dingen die niet kloppen, want slechts een klein deel van het dak bleek 'vernieuwd'. De rest was oud en aan vervanging toe. Zo oud en poreus dat het onderliggende dakbeschot op diverse plaatsen was aangetast. Foute boel, dus. Ik schatte de herstelkosten op minimaal 15 duizend euro.

Onnodig te zeggen dat mijn opdrachtgever blij was dat we samen nog even waren gaan kijken. Ook al was daar een tijdrovende bootreis voor nodig geweest.

Actieve aankoopmakelaar nodig?

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur