1-0 voorsprong

Datum: 31 mei 2017 · Auteur: Harry Schreuder · Categorie: Verkoop

De laatste tijd komt ‘ie regelmatig voorbij. De commercial van een bekende internetmakelaar. Iemand zegt daarin: ‘Als je zelf je hotelkamer boekt, of je wintersport boekt, dan kan je ook zelf de bezichtigingen doen.’ Ja, was het maar zo makkelijk.

Onderhandel je dan ook zelf over de kamerprijs? Hoe ga je in de huidige verhitte markt, bijvoorbeeld in de stad Groningen, met al die aanvragen voor een bezichtiging om? Stel, dat zich de eerste week al meteen tien kandidaten melden. Hoe selecteer je serieuze gegadigden? Wat ga je ze allemaal vertellen? En wat niet? Tenslotte heb je als verkoper een aantal verplichtingen, zoals de meldingsplicht.

Voor dat laatste neemt een échte makelaar zijn verantwoordelijkheid. Zelf neem ik daarom altijd rustig de tijd om een huis echt te leren kennen. Zodat ik goed beargumenteerd het gesprek met kopers kan voeren. Of met de verkoper, wanneer ikzelf namens de koper optreed.

In dat laatste geval is het trouwens altijd een feest om te onderhandelen met een internetmakelaar. Die zit ergens in het land achter zijn schermpje en heeft het huis dat hij moet verkopen zelf nog nooit vanbinnen gezien. Als lokale makelaar sta je op zo’n moment al met 1-0 voor. Overbodig te zeggen dat je dan goede zaken kunt doen voor je eigen opdrachtgever.

Afspraak maken?

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur