Verlengde Hereweg 21 -21a, GRONINGEN

€ 795.000 kosten koper

Welkom bij dit prachtige pand aan de Verlengde Hereweg in Helpman, gebouwd in 1907 en ontworpen door de Groninger architect Gerrit Nijhuis. De woning is in 1994 aangewezen als rijksmonument vanwege zijn cultuur- en architectuurhistorische waarde, zijn gaafheid en vanwege de stilistische kwaliteit van de tegeldecoraties in Art Nouveau-stijl in de voorgevel.

De gevel is opgetrokken uit oranje verblendsteen en het mooie samengestelde dak is bedekt met rode kruispannen. Het geheel wordt gekenmerkt door subtiele details zoals onder andere een tegeltableau met bloemmotieven en een natuurstenen balkon boven de voordeur, die het karakter en de charme van het pand versterken. Ook binnenin de woning zijn vele originele details bewaard gebleven, waaronder de authentieke glas-in-loodramen die op verschillende plekken in het huis te vinden zijn.

Dit schitterende pand is opgedeeld in twee afzonderlijke woonhuizen, elk met een eigen voordeur en huisnummer. Deze indeling maakt het pand ook uitermate geschikt voor dubbele bewoning of een bedrijf aan huis.

Met een royaal woonoppervlak van maar liefst 270m² biedt dit huis veel ruimte voor comfortabel wonen. Achter het pand bevindt zich daarnaast een ruime tuin van circa 200m², een zeldzame vondst zo dicht bij het stadscentrum!

INDELING

Begane grond:

De entree is bereikbaar via een lage hardstenen trap met aan weerszijden gemetselde muurtjes. Bij binnenkomst bevind je je in een ruime hal, met tochtdeur van gezandstraald glas en granito vloer.

De begane grond (nr. 21) omvat een royale woonkamer van circa 37m², een aparte eetkamer, een badkamer, een keuken, een slaapkamer, een berging en een kelder. Vanuit verschillende ruimtes is de ruime tuin toegankelijk.

1e verdieping:

Op deze verdieping (nr. 21a) bevindt zich een ruime overloop/hal die toegang biedt tot de verschillende vertrekken. Hier treft u de royale en lichte woonkamer van circa 50m², voorzien van een klassieke blokpatroonvloer en authentieke gaskachels. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een klein balkon met dubbele balkondeuren, die geplaatst zijn in een segmentboogvorm, net als de ramen op deze verdieping. Aan de achterzijde van de woonkamer betreedt u het ruime balkon van circa 12 m², dat bereikbaar is via de dubbele openslaande deuren met klassieke gietijzeren deurornamenten. Tevens bevindt zich op deze verdieping een aparte toiletruimte en een ruime keuken van 26m², voorzien van plavuizen. De keuken is uitgerust met oudere keukenapparatuur, zoals een elektrische oven, vaatwasser en afzuigkap.

2e verdieping:

De tweede verdieping (nr. 21a) beschikt over een ruime overloop met drie slaapkamers, een badkamer en een bergruimte. Op deze verdieping bevindt zich ook een driedelig erkertje met kleine ramen, evenals een uit vier delen bestaande houten dakkapel die bekroond wordt met een gebogen fronton. Op deze verdieping bevindt zich een luik dat toegang geeft tot het dak.

BUITEN

Dit huis beschikt over een voortuin met een elegant gietijzeren hekwerk. De royale achtertuin van circa 200m2 biedt een mix van betegeling en groen, met een looppad dat leidt naar een houten schuur/berging aan de achterzijde. De schuur heeft een mozaïekvloer en vliering voor extra opbergruimte. Hier kun je genieten van de rust en ruimte, terwijl de stad aan je voeten ligt.

OMGEVING

De ligging aan het noordwestelijke deel van de Verlengde Hereweg biedt niet alleen een levendige omgeving, maar ook nabijheid tot alle voorzieningen die Helpman te bieden heeft. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum van Helpman met een breed aanbod van winkels. Genieten van de natuur kan in het nabijgelegen Sterrenbos of straks in het nieuw aangelegde Zuiderpark. De binnenstad van Groningen is makkelijk per fiets te bereiken en de uitvalswegen A7 en A28 bevinden zich op enkele minuten afstand met de auto.

Klaar om uw eigen hoofdstuk toe te voegen aan de rijke geschiedenis van dit monumentale pand? Maak dan nu een afspraak voor een bezichtiging en ontdek zelf de unieke charme en mogelijkheden die deze woning te bieden heeft.

ALGEMEEN

- Rijksmonument in Art Nouveau-stijl
- Authentieke details nog aanwezig
- Achterom naar de tuin
- Hoofddak enkele jaren geleden vernieuwd

Soort woning
Herenhuis
Perceeloppervlakte
257 m2
Woonoppervlakte
270 m2
Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1907
Bijzonderheden
Monumentaal pand
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
10 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
13 m2
Externe bergruimte
12 m2
Inhoud
687 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3

Energie

Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas, voorzetramen
Warm water
Elektrische boiler eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging
Tuin
Achtertuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Afspraak voor bezichtiging

Neem contact met ons op voor vragen of om een afspraak te maken voor bezichtiging

Maak een afspraak

Ja, ik wil graag een afspraak maken voor deze woning

Mijn gegevens

Gewenste datum voor afspraak

Mijn vraag of opmerkingen

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur