Van Royenlaan 29 , GRONINGEN

€ 395.000 kosten koper

Verkoper aan het woord:

Op één van de mooiste plekjes in de populaire wijk Helpman staat mijn karakteristieke jaren '30 woning. Zeventien jaar heb ik hier met heel veel plezier gewoond samen met mijn kinderen. Het huis is elk jaar een beetje mooier geworden. En nu het naar mijn idee helemaal af is, en mijn kinderen het huis uit zijn, stap ik in een nieuw avontuur. Daarom gaat mijn huis met pijn in mijn hart vanaf nu in de verkoop.

Mijn sfeervolle en goed onderhouden benedenwoning kenmerkt zich onder andere door de authentieke details zoals de prachtige ensuite deuren en lichte eiken visgraatvloer. Met een ruime woonkamer, drie slaapkamers en een royale tuin is mijn huis van alle gemakken voorzien. Dankzij de kelder en inbouwkasten is er voldoende opbergruimte in het huis. De groene omgeving waarin de woning zich bevindt, doet je bijna vergeten dat je zó dicht bij de stad bent.

INDELING
Begane grond: Bij binnenkomst is direct de fijne sfeer voelbaar. De entree is voorzien van een jaren '30 stijl tegellambrisering die is uitgevoerd in een gele kleur. De entree gaat over in een ruime hal, van waaruit alle vertrekken toegankelijk zijn. Aan de voorzijde van mijn woning bevindt zich de ruime, lichte woonkamer. Deze ruimte wordt bepaald door sfeervolle jaren '30 details, zoals de erker, marmeren schouw en het authentieke boograam met glas in lood.

In de woonkamer geniet je overdag van heerlijk veel lichtinval en dankzij de prachtige suitedeuren creëer je eenvoudig een knusse zithoek in de voor- of achterkamer. In beide ruimtes zorgt de lichte authentieke visgraatvloer met een enkele band en zwarte bies voor een klassieke uitstraling. De gestucte rozetten zorgen voor een decoratieve afwerking op het plafond en geven de kroonluchter boven de eettafel en het moderne interieur nog meer klasse. Vanuit de eetkamer loop je in de zomer via de openslaande deuren zo de tuin in.

Eind 2021 is er een nieuwe moderne keuken met ATAG inbouwapparatuur geplaatst. Deze is uitgevoerd in hoogglans wit en met een Ceasarstone werkblad. De kenmerkende elementen van het huis worden hierdoor gecombineerd met hedendaags gemak. Vanuit de keuken heb je tijdens het koken uitzicht op de achtertuin.

De tijdloze badkamer is uitgerust met een inloopdouche, een toilet en een wastafel met een grote spiegel en een planchet. De woning beschikt over twee ruime slaapkamers en een derde kamer die op dit moment in gebruik is als wasruimte. Alle ruimtes aan de achterzijde van de woning hebben openslaande deuren, die direct toegang geven tot de tuin.

BUITEN
De heerlijke stadstuin loopt over de volle breedte van de woning. Je creëert er eenvoudig een fijne plek om te genieten van een stukje natuur. Het groen en de kleurige beplanting worden gecombineerd met een terras, waar je een ruime tuintafel kunt plaatsen. Er is een vrijstaande stenen berging aanwezig voor het stallen van de fietsen en het opbergen van het (tuin)gereedschap. De tuin is via een achterom bereikbaar.

OMGEVING
Helpman mag met recht één van de meest populaire wijken in het zuiden van Groningen genoemd worden. Het is een heerlijke plek met direct om de hoek diverse voorzieningen zoals een uitgebreid winkelcentrum, (internationale) scholen, een kinderdagverblijf en meerdere gezellige eetgelegenheden. Je zit op 10 minuten fietsafstand van het centrum van Groningen en Haren. Genieten van de natuur doe je in het Sterrenbos of straks in het nieuw aangelegde Zuiderpark. Je fietst ook zo naar het Paterswoldsemeer. De binnenstad van Groningen is makkelijk per fiets te bereiken en de uitvalswegen A7 en A28 bevinden zich in de nabije omgeving.

BIJZONDERHEDEN
- Karakteristieke jaren '30 woning met originele details
- Aanleg voor inductie koken is voorbereid
- Ideale locatie nabij voorzieningen
- Subsidie Verduurzaming en Verbetering nog beschikbaar

Soort appartement
Benedenwoning
Perceeloppervlakte
173 m2
Woonoppervlakte
94 m2
Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Soort dak
Zadeldak bedekt met

Oppervlakten en inhoud

Gebouwgebonden buitenruimte
10 m2
Externe bergruimte
4 m2
Inhoud
364 m3

Indeling

Aantal woonlagen
1
Aantal woonlagen
1
Gelegen op
1e woonlaag

Energie

Energielabel
B
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
Achtertuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur