Rijksstraatweg 98 -F, HAREN GN

€ 450.000 kosten koper

Gelegen nabij het centrum van Haren bevindt zich deze sfeervolle jaren '30 woning. Deze karakteristieke woning is gebouwd in Amsterdamse school stijl aan de hand van architectenbureau Wildeboer en Overzet. Vanwege de imposante bouw en het beeldbepalende karakter aan de Rijksstraatweg is de woning van cultuurhistorische waarde. Van binnen is de woning verrassend ruim en buiten geniet je van een een prachtig aangelegde botanische tuin op het Oosten.

INDELING

Begane grond:
Binnenkomst in een klassieke entreeruimte met sierpleister wandafwerking, authentiek boograampje en voordeur met toegang tot de woning. In de ruime hal vind je een toiletruimte met fonteintje, de trapopgang naar de 1e verdieping en toegang tot de kelder van circa 6m2.

Vanuit de hal zijn de royale doorzon woonkamer van circa 44m2 en de dichte keuken van circa 8m2 te bereiken. De raampartij die aan de voorzijde over de volledige breedte van de woonkamer loopt én nog een stukje de hoek om gaat, zorgt voor een prachtig lichtinval. De bruine houten vloer zorgt samen met de gashaard voor een warme sfeer in de woning.
Aan de achterzijde van de woonkamer is er voldoende ruimte om een royale eethoek te plaatsen waar je heerlijk lang kunt tafelen. Het diner bereiden doe je in de keuken die is afgewerkt met een granieten blad en voorzien is van een rvs spoelbak, kast met draaicarrousel, ingebouwde Siemens combi oven, een 4 pits gascomfort, Itho wandafzuigkap en een Whirlpool koel/vriescombinatie.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevinden zich 3 ruime slaapkamers en een badkamer. De twee slaapkamers die aan de achterkant van de woning gesitueerd zijn beschikken beide over een balkon. De badkamer is voorzien van een douchecabine, een wastafel met meubel, een tweede toilet en een handdoekradiator.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap naar boven bereik je de tweede verdieping waar de 4e slaapkamer zich bevind. Naast deze slaapkamer vind je over de volledige breedte van de woning veel bergruimte.

TUIN

Vanuit zowel de woonkamer als de keuken bereik je de prachtig aangelegde, botanische tuin. Creëer een fijne zithoek ter hoogte van de achtergevel en kijk uit over de vijver met vissen en diverse waterplanten die de tuin tot leven brengt.

BIJZONDERHEDEN

Er is een subsidie mogelijk voor onderhoud van deze woning! Deze SOK subsidie bedraagt 50% van de totale subsidiabele kosten, tot een maximum van € 10.000,- euro. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van de Provincie Groningen.

OMGEVING

Het centrum van Haren biedt een ruim aanbod van unieke winkels voor jong en oud. Van kledingwinkels tot aan interieurzaken en van supermarkten tot aan drogisterijen. Voor boodschappen in de buitenlucht bezoek je de gezellige weekmarkt die iedere vrijdag op het Raadhuisplein wordt opgezet en na het winkelen neem je plaats op één van de gezellige terrassen van de diverse restaurants en lunchrooms.
Rondom Haren bevinden zich diverse natuurgebieden waar een aaneenschakeling van bossen, polders, beekdalen, essen en wateren te vinden is. Kortom, dit gebied leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling of fietstocht.
Het centrum van Groningen bevindt zich op zo'n 30 minuten fietsafstand en vanaf de Rijksstraatweg bereik je snel en gemakkelijk diverse uitvalswegen.

Soort woning
Herenhuis
Perceeloppervlakte
176 m2
Woonoppervlakte
144 m2
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1936
Bijzonderheden
Monumentaal pand
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
21 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
19 m2
Externe bergruimte
5 m2
Inhoud
587 m3

Indeling

Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In centrum, in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur