Quintuslaan 15 , GRONINGEN

€ 1.050.000 kosten koper

Zeer royale monumentale half vrijstaande villa, van de hand van Kuiler & Drewes architecten. De villa is gebouwd in 1931 en bijzonder fraai gelegen op de hoek van de Hondsruglaan en de Quintuslaan. Het perceel meet 798 m² met een royale voortuin en een achtertuin met groot terras op het zuidwesten. Het huis staat in de ruim opgezette en boomrijke Groninger villabuurt. In de bomen leven spechten en zelf eekhoorns. In de grote tuin kun je zowel in de middag als avond lekker van de zon genieten en met vrienden eten.

Deze prachtige woning met veel authentieke details is door de jaren heen uitstekend onderhouden. De woning beschikt over maar liefst 216 m² woonoppervlak, ruime slaapkamers, een grote kelder en natuurlijk een garage.

Voorzieningen zoals scholen, een winkelcentrum, horeca en sportgelegenheden zijn op loop- en fietsafstand in Helpman te vinden. Het centrum van Haren ligt ook op slechts 10 minuten fietsafstand.

INDELING:

Begane grond:
Entree/hal met gastentoilet en trapopgang naar de 1e verdieping. Een tweede trap leidt naar het souterrain. Hier vind je een mooie ruimte voor wasmachine en droger en een grote wastafel. In een tweede ruimte vinden we de cv-combiketel. Terug in de hal vinden we de deur naar de ruime living. De heerlijke grote en lichte woonkamer is voorzien van een massief houten teakvloer, een sfeervolle zithoek met open haard, een eetkamer gedeelte met plek voor een grote eettafel en een hoek om rustig televisie te kijken. Vanuit het eetkamer gedeelte kun je via een enkele buitendeur de voortuin betreden en vanuit het zitgedeelte loop je zo het terras op en de achtertuin in. De zonwering is elektrisch, op afstand bedienbaar en een jaar oud. Naast de woonkamer bevindt zich de keuken, die je ook vanuit de hal bereikt. De moderne luxe keuken is van 2019 en is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals onder andere een inductie kookplaat, oven, combimagnetron, vaatwasser en afzuigkap. De oorspronkelijke granitovloer is onlangs vakkundig hersteld. Ook vanuit de keuken zijn de tuin en het besloten terras bereikbaar.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang naar 2 royale slaapkamers, voorzien van inbouwkasten en 1 van een vaste kastenwand en toegang tot de moderne badkamer met inloopdouche, ligbad, wastafelmeubel, toilet en handdoekradiator. Op deze verdieping is nog een extra bergruimte. De 3e slaapkamer is voorzien van een ruim balkon op het zuidwesten.

Tweede verdieping:
Overloop voorzien van een bergkast en toegang tot 3 slaapkamers, allen voorzien van een wastafel, en toegang tot een extra bergruimte waar de omvormer van de zonnepanelen te vinden is. Deze berging is voorzien van een dakraam. Ook vinden we hier een kleinere tweede badkamer, welke is voorzien van een douchecabine, een toilet en een wastafel. Vanuit de bergkast is met een ladder de deels bevloerde vliering te bereiken.

Bijzonderheden:
- Monument, wat betekent dat voor 'herstel van de bestaande structuur', bijv. schilderwerk, 40% subsidie beschikbaar is
- extra tuingrond circa 100 m² in bruikleen van de gemeente, waardoor het gehele perceel uitkomt op bijna 900 m²;
- voorzien van omvormer en 6 zonnepanelen;
- goed geïsoleerd en daardoor energielabel C;
- een ruime garage en daarnaast nog 2 parkeerplekken op eigen terrein;
- voorzien van een Aquacell waterontharder;
- een Honeywell Evohome thermostaat met per kamer en op afstand instelbare temperatuur;
- in alle kamers is bedraad internet aanwezig;
- een gezellige straat met leuke onderlinge contacten tussen de bewoners (jaarlijkse BBQ);
- aanvaarding mogelijk vanaf juli 2022;

Omschrijving Monument (Monumentenregister):

Inleiding DUBBEL LANDHUIS, vrijstaand en schuin gesitueerd op een ruim perceel op de hoek van de Hondsruglaan en de Quintuslaan, gelegen in de Villabuurt, een parkachtige omgeving met overwegend vrijstaande villa's aan de zuidkant van de gemeente Groningen, gebouwd in 1931 in opdracht van U. van Dijk naar ontwerp van de Groninger architecten Kuiler & Drewes in een expressionistische Interbellum-architectuur. Het gebouw is thans nog in gebruik als dubbel woonhuis. De twee garages aan de achterzijde dateren van de bouwtijd. Omschrijving Het gebouw is opgetrokken op een in hoofdvorm vlindervormige plattegrond en telt twee bouwlagen onder een fors en hoog opgaand zadeldak, belegd met een zwarte Hollandse pan. Boven een hoog trasraam van paarsbruine mondsteen zijn de gevels opgetrokken uit gele baksteen. De plattegrond bestaat uit een rechthoekige kern met hal en trappenhuis en keukens aan de achterzijde met aan weerszijden haaks uitspringende rechthoekige eetkamers. In de oksels hiervan zijn aan de voorzijde schuin geplaatste, rechthoekige woonvertrekken gesitueerd onder ten opzichte van het middengedeelte iets hoger aangezette zadeldaken. De woonvertrekken zijn aan de uiteinden rechthoekig uitgebouwd onder afzonderlijke, lagere zadeldaken. De entree is in het midden van de rechte voorgevel ondergebracht en bestaat uit rondboogdeuren met flankerende, liggende vensters met gekleurd glas-in-lood onder een houten goot met overstek, die als luifel fungeert. De ingangen zijn van elkaar gescheiden door een bakstenen muurtje met gemetselde plantenbak van paarsbruine mondsteen. Op de verdieping hierboven bevinden zich een tweetal driedelige glas-in-loodvensters. De woonvertrekken bezitten brede, horizontale vensters met brede houten kozijnen en openslaande terrasdeuren. De terrassen aan voor- en achterzijde worden omzoomd door bakstenen muurtjes. In het midden op de eerste verdieping van de achtergevel zijn rechthoekige balkons aangebracht met een bakstenen borstwering. De gevels worden afgesloten door een houten goot met fors overstek. In het voordakschild is in het midden een brede, vierzijdige houten dakkapel aangebracht. De topgevels van de zijgevels zijn uitgevoerd in diagonaalsgewijs metselwerk. In de topgevels zijn tweedelige, overhoekse vensters aangebracht met een uitspringende borstwering op uitkragend metselwerk. Waardering DUBBEL LANDHUIS, gebouwd in 1931 in Interbellum-architectuur met expressionistische elementen naar ontwerp van de Groninger architecten Kuiler & Drewes, van algemeen belang vanwege zijn cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde vanwege de architectonische kwaliteit van het ontwerp en vanwege zijn opmerkelijke situering, tot uiting komend in het ontwerp. Tevens is het gebouw van belang vanwege de plaats, die het inneemt in het oeuvre van de architecten.

Soort woning
Landhuis
Perceeloppervlakte
798 m2
Woonoppervlakte
216 m2
Aantal kamers
7 kamers (6 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931
Bijzonderheden
Monument
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
10 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m2
Externe bergruimte
27 m2
Inhoud
850 m3

Indeling

Aantal woonlagen
5

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin

Parkeergelegenheid

Soort garage
Vrijstaand steen

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur