Hondsruglaan 21 , GRONINGEN

€ 1.200.000 kosten koper

Welkom bij dit prachtige dubbele landhuis, vrijstaand en sfeervol gelegen op een ruim perceel op de hoek van de Hondsruglaan en de Quintuslaan, in de befaamde Villabuurt van Groningen. Deze unieke woning, een rijksmonument, is gebouwd in 1931 in een expressionistische Interbellum-architectuur, door de gerenommeerde Groninger architecten Kuiler & Drewes. Het huis meet maar liefst 260m2 en ademt historie en karakter uit.

Het pand is opgetrokken op een vlindervormige plattegrond met twee bouwlagen onder een imposant zadeldak, gedekt met een karakteristieke zwarte Hollandse pan. De gele bakstenen gevels, verfraaid met paarsbruine mondsteen, ademen architectonische finesse uit.

De centrale ligging in een serene en parkachtige omgeving, aan een autoluw gedeelte van de Hondsruglaan, gecombineerd met de nabijheid van voorzieningen en het bruisende stadscentrum, maakt deze villa een uitzonderlijke kans voor wie op zoek is naar een bijzondere woonervaring in Groningen-Zuid.

INDELING

Begane grond:

Bij binnenkomst in de ruime hal valt direct de klassieke uitstraling op. Aan de rechterkant bevindt zich een nette toiletruimte, en leidt een trap naar de bovenverdieping. De woonkamer is ruim en licht en biedt verschillende zithoeken rondom de authentieke haard. Grote raampartijen zorgen voor overvloedige lichtinval, terwijl de glas-in-lood-ramen extra sfeer toevoegen aan de ruimte. Via openslaande deuren betreed je direct de tuin, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

Grenzend aan de woonkamer (39m2) ligt een ruime eetkamer van circa 23 m2. Hier is voldoende ruimte voor een grote eettafel, maar de veelzijdige opzet maakt het ook ideaal als werk- of hobbyruimte. Net als de woonkamer biedt de eetkamer directe toegang tot de tuin. Vanuit de hal betreed je ook de dichte keuken, voorzien van een karakteristieke granitovloer. De keuken is uitgerust met een L-opstelling en beschikt over inbouwapparatuur van Atag, waaronder een 5-pits gasfornuis (wokbrander), een afzuigkap, een magnetron, elektrische oven en een koel-vriescombinatie. De Siemens vaatwasser is onlangs vernieuwd. En natuurlijk ontbreekt de Quooker niet.

1e verdieping:

Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime overloop die toegang biedt tot drie royale slaapkamers. De kleinste kamer heeft een eigen balkon, terwijl de twee grootste slaapkamers de luxe delen van een ruime badkamer. De badkamer is compleet met een royale inloopdouche, een ligbad, een dubbele wastafel, een bidet en een toilet. De indeling en de tegelkeuze versterken het gevoel van ontspanning en luxe, waardoor deze ruimte een heerlijke plek is om volledig tot rust te komen na een drukke dag.

2e verdieping:

Op de tweede verdieping bevinden zich nog eens drie ruime slaapkamers. Deze verdieping kan ook als een afzonderlijke woonruimte worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het huisvesten van familieleden in een zelfstandige omgeving. Hier is een volledig uitgeruste keuken aanwezig, evenals een aparte douche en toilet.

BUITEN

De prachtig aangelegde tuin biedt een oase van rust en privacy. De sfeervolle vijver met daaromheen de vele bloemen en planten creƫert een vakantiegevoel in eigen tuin. Voor de kinderen is er een basketbal- en hockey/voetbalveldje op eigen terrein, waar ze zich naar hartenlust kunnen vermaken.

OMGEVING

De Villabuurt in de stad Groningen ligt ten zuiden van de wijk Helpman aan de rand van de stad, ter weerszijden van de Verlengde Hereweg. In het levendige Groningen Zuid zijn vele groenvoorzieningen en waterpartijen gerealiseerd die samen zorgen voor de perfecte combinatie van stad en natuur. Benodigde voorzieningen zoals supermarkten, horeca, diverse sportverenigingen, kinderopvang, meerdere scholen en tevens het Helper zwembad bevinden zich allemaal in de directe omgeving. Het gezellige stadscentrum van Groningen is binnen 15 minuten per fiets te bereiken.

Soort woning
Villa
Perceeloppervlakte
771 m2
Woonoppervlakte
261 m2
Aantal kamers
8 kamers (6 slaapkamers)
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931
Bijzonderheden
Monument
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Overige inpandige ruimte
11 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
7 m2
Externe bergruimte
16 m2
Inhoud
1.019 m3

Indeling

Aantal woonlagen
5
Voorzieningen
Tv kabel

Energie

Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin

Parkeergelegenheid

Soort garage
Vrijstaand steen

Downloads

Documentatie per e-mail

Afspraak voor bezichtiging

Neem contact met ons op voor vragen of om een afspraak te maken voor bezichtiging

Maak een afspraak

Ja, ik wil graag een afspraak maken voor deze woning

Mijn gegevens

Gewenste datum voor afspraak

Mijn vraag of opmerkingen

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur