De Ranitzstraat 9 -a, GRONINGEN

€ 399.000 kosten koper

Deze karakteristieke jaren '30 bovenwoning is de perfecte blend van historische charme en hedendaags comfort. Met een royaal woonoppervlak van 119m2 strekt deze sfeervolle woning zich uit over maar liefst drie woonlagen. Het appartement is prachtig gemoderniseerd en beschikt onder andere over een ruime woonkamer met open keuken en 4 slaapkamers. Genieten van het buitenleven doe je op het balkon op de eerste verdieping of op het dakterras dat op de derde verdieping is gelegen.

INDELING

Begane grond:

Binnenkomst in entree met trapopgang naar de woonverdieping.

1e verdieping:

Royale woonkamer die is voorzien van prachtige authentieke details zoals de erker en het glas-in-loodraampje aan de voorzijde. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijk lichtinval en bieden uitzicht op het groene plantsoenpleintje waaraan de woning is gelegen.

De woonkamer stroomt naadloos over in de open woonkeuken waar ruimte is voor een grote eettafel. De moderne matzwarte keuken is voorzien van inbouwapparatuur zoals een inductiekookplaat en afzuigkap, een grote koel-vriescombinatie, een vaatwasser, een Quooker en een combi-oven. Deze verdieping is voorzien van een eikenhouten vloer. De hoge kasten zorgen ervoor dat er voldoende opbergruimte is en tot slot heb je vanuit de keuken toegang tot het balkon aan de achterzijde van de woning. Kortom, deze keuken is niet alleen een plek om te koken maar ook een centraal punt waar familie en vrienden samenkomen om te genieten van de culinaire creaties en elkaars gezelschap.

2e verdieping:

Op de tweede verdieping bevindt zich de overloop met toegang tot de drie ruime slaapkamers waarvan de grootste kamer is uitgerust met een praktische inloopkast, de andere twee kamers zijn voorzien van inbouwkasten. De moderne badkamer is voorzien van een inloopdouche, een wastafelkast met dubbele wasbak en een ruime spiegel. Op de overloop bevindt zich tevens een separate toiletruimte.

3e verdieping:

De zolderkamer met dakopbouw biedt een veelzijdige ruimte die bijvoorbeeld kan worden gebruikt als vierde slaapkamer of als praktische thuiswerkplek. De dubbele openslaande deuren geven toegang tot het zonnige dakterras gelegen op het zuidwesten met volop privacy waar je heerlijk kunt genieten van de frisse lucht en het uitzicht. Het dakterras beschikt over onderhoudsarme keramische tegels.

OMGEVING

Helpman mag met recht één van de meest populaire wijken in het zuiden van Groningen genoemd worden. Op loopafstand van het appartement vind je het winkelcentrum van Helpman met een breed aanbod van winkels. In de nabije omgeving van het appartement bevinden zich daarnaast diverse voorzieningen zoals (internationale) scholen, het Helperbad, een kinderdagverblijf en meerdere gezellige eetgelegenheden. Genieten van de natuur doe je in het Sterrenbos of straks in het nieuw aangelegde Zuiderpark. Je fietst ook zo naar het Paterswoldsemeer. De binnenstad van Groningen is makkelijk per fiets te bereiken en de uitvalswegen A7 en A28 bevinden zich op ongeveer 5 minuten.

BIJZONDERHEDEN

- Eigen fietsenberging is gelegen aan een gemeenschappelijk gangpad

Soort appartement
Bovenwoning
Perceeloppervlakte
54 m2
Woonoppervlakte
119 m2
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Gebouwgebonden buitenruimte
27 m2
Externe bergruimte
3 m2
Inhoud
399 m3

Indeling

Aantal woonlagen
3
Aantal woonlagen
3
Gelegen op
1e woonlaag
Voorzieningen
Tv kabel

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
Zonneterras

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage

Downloads

Documentatie per e-mail

Streetview

Contact

Adres

  • Verlengde Hereweg 20-2
    9722AC Groningen
  • Maandag t/m vrijdag
    9.00 uur t/m 17.30 uur